Summa sidvisningar

fredag 20 maj 2011

Moderna tider...

Man vill ju inte vara en gnällgubbe som far och gnatar om att det var bättre förr...
Men i bland kan jag ju fanken inte låta bli.

När man växte upp så var det ju nån ordning på saker och ting iaf.

SJ skötte järnvägarna, och tågen höll tidtabellen även om det var drivis och elände i vägen.

Billig elström forsade genom kraftledningarna och folk installerade direktverkande el så det stod det härliga till.

Kungliga postverket skötte, ja typ posten och paketen som i dom allra flesta fall kom fram på nån dag eller två.

Vägverket plogade vägarna när så behövdes med egen maskinpark som fanns strategiskt utplacerade på lämpliga ställen i geografin.

Och samhällsservice fanns det minsann. Affärer, mackar, banker och liknande i varenda by där det bodde fler än två personer...

Sen hände det nånting... Nån dumstrut kom på att det nog skulle bli mycket billigare om man konkurrensutsatte alla samhällsfunktioner. Då skulle man ju kunna välja den som gjorde arbetet bäst och billigast.

In your dreams!!!

Frun skulle beställa fyra däck från en postorderfirma för några månader sedan. Frakten skulle skötas av posten som numera bara är en tjänsteleverantör bland många andra här i jämmerdalen. Frun ringde firman och däcken skulle levereras till OK/Q8 i Rätan där man har paketutlämning eftersom det numera inte finns nåt postkontor i byn.

Nåväl... Kungliga postverket har alltså levererat paket från punkt A till punkt B med hjälp av postiljoner och en leveransadress sedan 1600talet. Så i nådens år 2011 med datorer och lastbilar ska det ju vara den lättaste saken i världen, trodde vi... När aviet kom så visade det sig att paketet måste hämtas på postiljonskontoret i Svenstavik. När man 1. Listat ut var i hela friden det ligger. 2. Lyckats övertala postiljonerna att öppna dörren. Sak det ju då hämtas. Svärföräldrarna hade vägarna förbi, och lovade att hämta paketet. Dom kom tillbaka med två däck...

Jaha efter diverse efterforskningar så visade det sig att man dumpat den andra packen med däck hos Skicenter i Åsarna, vad nu däcken skulle där å göra?? När vi så kom hem och skulle montera grejerna, så kom nästa chock! Det var två olika dimensioner! På telefonen igen, och efter ytterligare nån vecka kom två nya däck som dumpades i Svenstavik... Men hur svårt kan det vara att frakta grejorna dit dom ska!!
Dessutom! Ska det behöva ta tre-fem dagar att skicka grejer genom Svea rike?

Nä fy för bövelen... Det var mycket bättre förr...

2 kommentarer:

  1. Det har ju ett annat bolag som skulle ha fraktat däcken, som hade paketutlämning på macken,inte posten. Därav den stora förvirringen.

    SvaraRadera
  2. Det hade inte inträffat om kungliga postverket funnits kvar... Vad ska DHL, Shenker och all annan skit blanda sig i för???

    SvaraRadera