Summa sidvisningar

måndag 12 december 2011

Att vara hockeyfan är som att balansera på slak lina över en avgrund! Eftersom man inte kan undgå att uttrycka sin glädje när det går bra för ens lag (BRYNÄS!), så får man ju följaktligen äta upp det också när flytet inte är det bästa (inte så ofta som tur är, inte lika ofta som för Timrå iaf)...

Men lite kärleksfullt gnabb om matcherna är ju det som ger dimension till det hela, och stödet man får av sina likasinnade känns underbart.

Men att vara Leksandsfan kan inte vara någon dans på rosor... Inte nog med att dom ramlade ur elitserien! Gå och torska mot Sundsvall är väl ändå nåt slags lågvattenmärke! Inte konstigt att Jesper Ollas packade och flyttade till Brynäs...

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/allsvenskan/article14007358.ab

Även den bäste kan råka knyta ihop knätofsarna på morgonen...

söndag 11 december 2011


Så har man då gjort dagens goda gärning! Eftersom det nu behagat ramla ner lite snö, var det läge att trampa elljusspåret i Klövsjö. Klövsjö är annars väl utrustat med skidspår, och stoltserar med inte mindre än två st elljusspår!

Det nyaste ligger självfallet vid Katrinaanläggningarna och är ett flackt brett pistmaskinpreparerat turistspår. Det andra är det gamla kommunala spåret som ligger bakom byn och är lite smått bortglömt. Klövsjö IF har ett driftavtal med kommunen som innefattar ersättning för bensin till skotern och bidrag till inköp av spårutrustning. Köra spåret måste vi göra själva, eftersom vi inte bor i centralorten, där kommunens arbetsmarknadsenhet sköter spåret...

Efter ca 30 års tjänstgöring börjar det bli dax att se över det gamla spåret i samband med att dom gamla kvicksilverlamporna blir förbjudna. Under 2012 kommer alltså KIF tillsammans med kommunen att bestämma vad som ska hända med spåret. Ska det läggas ner, renoveras, flyttas eller bindas ihop med Katrinaspåret?

Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar här nedan! ??Jörn

tisdag 11 oktober 2011

Slut som artist.

Efter en dags idogt klättrande i Skalberget, har jag nu kraschat i soffan kollandes på björnar i Alaska på TV.

Borde väl kolla på fotboll, men jag föredrar naturprogram. Man är nog en smula störd på nåt vis, men jag är en sån person som trivs bättre i ett vindskydd med en brasa, än i en lyxsvit.

Borde väl packa säcken inför morgondagen, men tar nog vägen förbi duschen i stället. Fru Ryder brukar bli gladare då.

I morgon satsar jag nog på att sova i jaktkojan. Då slipper man tramset med hygien och sånt fjoll.

Hoppas man hinner blåsa rosten ur bössan innan snön tar över landskapet. Det är en ganska mäktig känsla så här i gränslandet mellan höst och vinter när man dag för dag känner hur landskapet blir alltmer otillgängligt.

Ha det väl folks!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Älgjakt!

Dagens jakt ballade ur redan efter en halvtimma. Jag hann inte ens fram till mitt pass innan det small. Nu har jag tänt upp och brett ut vindrocken under ett vindfälle och väntar på fyrhjulingen.

Där ligger jag nu och grillar korv.
Jag känner mig naken, utsatt, exposed... För jag har glömt kaffepannan hemma...
Published with Blogger-droid v1.7.4

söndag 21 augusti 2011

premiärfiske på nya bryggan!

Ola och Lea premiärfiskade på den nya bryggan i tjärna! Lea fick den största abborre jag någonsin sett på kroken. Tyvärr drog den rakt ner under bryggan och slet sig! Nu kan vi knappt vänta på att få försöka ta monstret igen!
Published with Blogger-droid v1.7.4

torsdag 4 augusti 2011

Statens Järnvägar...

Flicka avslängd för att hon inte kunde uppvisa biljett?
Ironiskt med tanke på alla som haft biljett när SJ inte kunnat uppvisa något tåg.


torsdag 14 juli 2011

Bõörskõl'n

Har tillbringat några underbara dagar på Camp Gunnarsson. Det är väldigt vackert på vallen. Nästa helg är det buhelg, & då kommer det att vara hundratals personer här. I sanning kontraster...
Published with Blogger-droid v1.7.2

fredag 20 maj 2011

Moderna tider...

Man vill ju inte vara en gnällgubbe som far och gnatar om att det var bättre förr...
Men i bland kan jag ju fanken inte låta bli.

När man växte upp så var det ju nån ordning på saker och ting iaf.

SJ skötte järnvägarna, och tågen höll tidtabellen även om det var drivis och elände i vägen.

Billig elström forsade genom kraftledningarna och folk installerade direktverkande el så det stod det härliga till.

Kungliga postverket skötte, ja typ posten och paketen som i dom allra flesta fall kom fram på nån dag eller två.

Vägverket plogade vägarna när så behövdes med egen maskinpark som fanns strategiskt utplacerade på lämpliga ställen i geografin.

Och samhällsservice fanns det minsann. Affärer, mackar, banker och liknande i varenda by där det bodde fler än två personer...

Sen hände det nånting... Nån dumstrut kom på att det nog skulle bli mycket billigare om man konkurrensutsatte alla samhällsfunktioner. Då skulle man ju kunna välja den som gjorde arbetet bäst och billigast.

In your dreams!!!

Frun skulle beställa fyra däck från en postorderfirma för några månader sedan. Frakten skulle skötas av posten som numera bara är en tjänsteleverantör bland många andra här i jämmerdalen. Frun ringde firman och däcken skulle levereras till OK/Q8 i Rätan där man har paketutlämning eftersom det numera inte finns nåt postkontor i byn.

Nåväl... Kungliga postverket har alltså levererat paket från punkt A till punkt B med hjälp av postiljoner och en leveransadress sedan 1600talet. Så i nådens år 2011 med datorer och lastbilar ska det ju vara den lättaste saken i världen, trodde vi... När aviet kom så visade det sig att paketet måste hämtas på postiljonskontoret i Svenstavik. När man 1. Listat ut var i hela friden det ligger. 2. Lyckats övertala postiljonerna att öppna dörren. Sak det ju då hämtas. Svärföräldrarna hade vägarna förbi, och lovade att hämta paketet. Dom kom tillbaka med två däck...

Jaha efter diverse efterforskningar så visade det sig att man dumpat den andra packen med däck hos Skicenter i Åsarna, vad nu däcken skulle där å göra?? När vi så kom hem och skulle montera grejerna, så kom nästa chock! Det var två olika dimensioner! På telefonen igen, och efter ytterligare nån vecka kom två nya däck som dumpades i Svenstavik... Men hur svårt kan det vara att frakta grejorna dit dom ska!!
Dessutom! Ska det behöva ta tre-fem dagar att skicka grejer genom Svea rike?

Nä fy för bövelen... Det var mycket bättre förr...

onsdag 18 maj 2011

Barnarbete!

Storbjörkarna i Sköjars har förvandlats till spisved. Fru Ryder har tröttnat på att få kusar i kaffet när hon sitter i trädgårdsmöbeln och degar...
Published with Blogger-droid v1.6.9

söndag 15 maj 2011

Mera Fotboll

Rätans IF har ett lag i flickor div 3 i ÖP-Liret och dom begick säsongspremiär på Gladvallen i går 14/5 mod Sundsjö IF.

Böle by var välrepresenterat i vanlig ordning enär ´n Johans Jan-Ola är tränare för dessa unga damer. Deltog som spelare gjorde Hanna Ericsson och Liv Ryder.

Men det största intresset från publiken tilldrog sig nog domaren och den ena linjemannen som även dom var från Böle! Bo Jönzén gjorde en bejublad insats som domare med eders undertecknad som linjeman. Tydligen tyckte flickorna att domaren var sträng, men nog kunde man se att det fanns stor erfarenhet av dömmeri i den högre skolan bakom pipan! Däremot antydde domaren att konditionen kanske varit bättre.

Hu gick då matchen? Jo flickorna vann med 7-0!

söndag 8 maj 2011

snart är det Buhelg och Börsarna samlas på Bölegården för att smida planer. Här ser ni Bo Jönze'n fylla på bensin i K-Gs dator.

Uppslutningen är som vanligt total! Och eftersom rutinen och erfarenheten är stor bland deltagarna lär väl detta gå som en dans!
Published with Blogger-droid v1.6.8

torsdag 5 maj 2011

Börsar i Klövsjö IF

Satt och tog en kopp kaffe med dom andra fotbollsföräldrarna i köket på Klövsjö IP. Helt plötsligt såg jag ett bekant ansikte på en gammal lagbild på b-laget 1970. Och på nedre raden till vänster satt Bo Jönze'n & såg belåten ut!
Published with Blogger-droid v1.6.8

lördag 30 april 2011

Eldledarna

Grabbarna som ska hålla koll på brasan sitter under väglyset och filosoferar.
Published with Blogger-droid v1.6.8

Majelln i Böle!

Glada bõrsar sjunger in våren.
Published with Blogger-droid v1.6.8